Hoppa till textinnehållet

Ovationskommittén

Ovationskommitténs pristagare 2020

Ovationskommittén 2020

Eva Mattsson 15.000 kr 

Ekhagaryttarna 15.000 kr

WSS Johan Lindell 15.000 kr

Hovet 10.000 kr

Upplev Vadstena 10.000 kr

Korpen 25.000 kr

Slottsgården 40.000 kr

Livsstil 2000 20.000 kr

 

Läs artikeln här

Läs Länstidningens artikel 

Vadstena Sparbank är angelägen om att på olika sätt gynna bygdens utveckling.

Genom sin ovationskommitté har sammanlagt 180 000 kronor delats ut som stipendier till åtta mottagare. Eftersom den lokala banken firar 180-årsjubileum höjdes summan i år och intresset för att söka har varit extra stort. Antalet pristagare är dessutom fler jämfört med tidigare år.

Läs mer pengaregnet här 

Nya idéer och projekt uppmuntras!

Pengar väntar på nya idéer och projekt i Vadstena

Förra årets ovationspristagare jublade i högan sky! Vilka kommer att bli 2020 års vinnare av de eftertraktade prischeckarna? Nu är hög tid att söka stipendier för dem som vill förverkliga sina idéer och projekt i Vadstena kommun.

Det är Vadstena Sparbank som genom sin ovationskommitté ska fördela 150 000 kronor till dem som utses till året pristagare.

– Nya idéer och projekt i Vadstena kommun uppmuntras! Vi gör det här för att främja bygdens utveckling, för att stimulera nytänkande med nya idéer och projekt inom kultur och näringsliv. Det ligger helt i linje med vårt långsiktiga samhällsengagemang. Vi sprider bidragen över hela kommunen och vill verkligen göra skillnad, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut stipendier till ovationspristagare.

– Vi genomför nu en permanent höjning av den årliga summan som ska delas ut, från 100 000 till 150 000 kronor. Ju större summa vi kan fördela, desto fler mottagare som kan få del av pengarna. Vi uppmanar alla att söka, säger Mikael Engdahl.

Stipendierna delas ut för att på bästa sätt stimulera nya idéer och projekt för Vadstenas kultur- och föreningsliv och även näringsliv. Sista dag att ansöka är den sista februari, via Vadstena Sparbanks hemsida.

Ansök senast den 28/2

Ansök här via mail

Ansökan per post