Hoppa till textinnehållet

Försäkringsspecialist

Brinner du för att driva arbetet kring tjänstepension och försäkringar samtidigt som du tillsammans med ett härligt gäng får bidra till åternäring och lokalt engagemang i orten?

 

Nu söker Kinda-Ydre Sparbank, Åtvidabergs Sparbank och Vadstena Sparbank en försäkringsspecialist för tillsvidareanställning på 100 %.
Om oss
Kinda-Ydre Sparbank, Åtvidabergs Sparbank och Vadstena Sparbank är fristående Sparbanker, samtliga med en gedigen historia sedan dryga 150 år tillbaka. Stor kunskap och lång erfarenhet skapar en stabil grund att stå på samtidigt som vi hela tiden blickar framåt och på så vis kan erbjuda våra kunder de senaste lösningarna. Som fristående Sparbanker fattar vi våra egna beslut och är fria att bestämma hur vi vill använda vår vinst. Vi finns till för våra kunder och har valt att investera i hållbar åternäring som gör gott för våra kunder och de orter som vi verkar i.
Tillsammans äger vi Spar Tjänster AB där du som försäkringsspecialist kommer vara anställd. Spar Tjänster utför administrativa och ekonomiska tjänster åt bankerna så som ekonomiservice, riskkontroll, regelefterlevnad, likviditetsförvaltning och annan administrativ verksamhet för Sparbankernas räkning.


Arbetsbeskrivning
Som försäkringsspecialist ansvarar du för att äga, driva och utveckla affären gällande tjänstepension och privat sakförsäkring med dess kampanjer. Detta innebär bland annat att du driver den strategiska processen kring tjänstepension och försäkringar och säkerställer att denna ligger i linje med affärsidé, vision, verksamhetsplan och långsiktiga mål för bankerna. Det är sedan du som på ett självständigt sätt och med stort engagemang äger och driver genomförandet för att nå dessa mål inom ditt område. Stort fokus kommer ligga på att stötta affärscheferna och öka kunskapen och erfarenheten hos rådgivarna för att denna affär ska växa. Du strukturerar flödet av information och fördelar detta vidare till berörda medarbetare och följer sedan upp detta. Du ansvarar och samordnar kampanjer och aktiviteter kring tjänstepension och privat sakförsäkring. Som försäkringsspecialist är du även med företagsrådgivarna ute hos kund som en resurs. Du ansvarar även för att målsätta, inspirera och följa upp rådgivarna inom ditt område.

 

Din profil
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/och eller livdiplom. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med tjänstepensioner och meriterande om du även arbetat med privata sakförsäkringar och personförsäkringar. Dina kunskaper gällande tjänstepension är mycket goda och det är meriterande om du har Swedsec licens för rådgivare och försäkringsförmedlingsrätt. Du har en mycket god förmåga att utrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska. Körkort för personbil är ett krav.
För att lyckas i rollen är du prestigelös och gillar att jobba på bred front med allt från strategiskt till operativt arbete. Du har förmåga att leda, inspirera och se resultat genom andra och är med andra ord en lagspelare. Du är engagerad och idérik och drivs av att se resultat. Du planerar upp och driver ditt arbete på ett strukturerat och självständigt sätt. Att vara utåtriktad och lägga stor vikt vid att underhålla och bygga nya relationer faller sig naturligt för dig. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Antal tjänster: 1

Placeringsort: Utgår från Spar Tjänsters kontor i Linköping.
Tillträde: Efter överenskommelse.
Kontaktperson: För frågor gällande rekryteringen kontakta Ronny Mårtensson VD Åtvidabergs Sparbank, ronny.martensson@atvidabergsspb.se 0702-08 60 07, Johan Widerström VD Kinda-Ydre Sparbank, johan.widerstrom@kindaydresparbank.se 070-699 56 00 eller Mikael Engdahl VD Vadstena Sparbank, mikael.engdahl@vadstenasparbank.se 0143-755 15.

Skicka in din ansökan här, senaste ansökningsdag är 21 augusti.